Una possible solució

Intento passar de puntetes per la política, però l'ocasió s'ho val. "El problema catalán" sembla no tenir solució, però m'apunto al carro de proposar-ne una, inspirada en un tweet anònim que ha aparegut a la televisió. Resumint: 1-O, DUI, i eleccions constituents.



Anem a pams. L'estratègia passa perquè l'1 d'Octubre es voti, amb més o menys garanties, cosa que a hores d'ara no està assegurada. "La revolució dels somriures" s'està trobant que enfrontar-se a un Estat no és tan fàcil com muntar una manifestació. Però suposem que es vota, i hi ha prous Sí per recolzar una declaració unilateral d'independència.

(Per aquells a qui els preocupi la participació, passar dels dos milions de Sí són més que suficients per tirar endavant. Les forces unionistes no fan més que queixar-se que el que estan fent les forces independentistes és, a part de il·legal, il·legítim, perquè només van obtenir un 47,8% dels vots el 27S. Brandint aquest argument, el que implícitament diuen és que amb el 50,1% sí que seria legítim el que s'està fent. Poc més de dos milions de vots són, precisament, els que van obtenir partits contraris a la independència, incloent-t'hi Unió i els indefinits CSQP. Amb un creixement poblacional pràcticament nul, superar aquesta xifra és més que suficient.)

En el moment de declarar la independència, automàticament es convoquen unes eleccions constituents, seguint la normativa espanyola tal i com indica la llei de transitorietat jurídica (que diu, a grosso modo, que les lleis espanyoles prevalen fins que no n'hi hagi una de catalana que la contradigui). A les eleccions constituents, s'hauran d'escollir els representants que redactaran la Constitució Catalana.

El govern d'Espanya embogeix. S'ha declarat la independència, i carrega contra els responsables d'aquesta temeritat. Però també s'han convocat eleccions. En diran constituents, però en Rajoy dirà que són simples autonòmiques. Els partits contraris al procés han estat demanant per activa i per passiva que es convoquin eleccions. Ara que estan convocades (amb un altre nom), s'hi oposarien?

La treva entre partits sobiranistes s'acaba. Ja s'ha declarat la independència, i cadascú defensa el model de societat del nou país que estan creant que prefereix. Als partits del no els interessa més que mai fer campanya per guanyar, argumentant que aquestes eleccions són autonòmiques i que s'acabarà el malson si les guanyen i prenen el control del parlament. L'Estat espanyol no crec que il·legalitzes aquestes eleccions (segurament emprendria accions legals per assegurar-se que no es poden anomenar constituents), i també dubto que il·legalitzessin tots aquells partits que s'autodeclaren independents.

Es vota, aquesta vegada bé. Si els del No guanyen i prenen el control del parlament (necessitarien el 50% dels vots i l'ajuda de Podem), tiren enrere tot el que s'ha fet i GAME OVER pel sobiranisme. Els del Sí no han hagut de fer campanya per la independència, perquè "en la seva legalitat" ja ho són. Si guanyen, tiren endavant la Constitució, on els del No tenen tot el dret a participar-hi (on PDECAT i Cs segurament s'entendrien força bé). I els indefinits, s'han de definir abans de la votació, ja que el silenci implica afavorir l'estat actual, que recordem que són unes eleccions constituents d'una Catalunya independent.

No volíem un referèndum amb garanties?



Una possible solució Una possible solució Reviewed by marc on 1:28:00 Rating: 5

Cap comentari:

Entrades populars

Amb la tecnologia de Blogger.