Perquè serveix la Línia 9?

Tots els diaris i els parlaments diran “Per connectar Barcelona i l’Aeroport amb el metro”, però no cal ser economista, només un simple turista que vol visitar la ciutat, per veure que no és així.

 


Fins ara hi havia tres maneres d’arribar a l’aeroport amb transport públic, crec que prou eficients: Aerobús, Renfe i el bus 46. Ara s’hi afegeix la quarta, el metro. Una taula resumeix els paràmetres a tenir en compte a l’hora d’escollir una opció o una altra.

Opció
Parada
Temps
Cost
Freqüència
   L9
Zona Universitària
 35 min
4,50 €
7 min   
   Renfe
Sants Estació
 18 min
4,10 €
30 min   
   Aerobús
Plaça Catalunya
 35 min
5,90 €
5 min   
   Bus 46
Plaça Espanya
 32 min
1,00 €
12 min   

De totes, la opció que ha costat 3.000 milions és clarament la pitjor, i sobretot si es considera que Zona Universitària és un lloc molt menys accessible que estacions d’intercanvi com són Sants, Passeig de Gràcia o Plaça Espanya.

Ens queixem d’Aves infrautilitzats i aeroports abandonats, però aquesta vegada no tenim excusa. La decisió de fer la L9 ha sigut dels catalans i qui l’ha pagat han sigut els catalans. Que una infraestructura de transport sigui deficitària no hi ha problema sempre i quant justifiqui l’impuls de l’activitat econòmica de la zona, però (m’agradaria equivocar-me), crec que no serà així.

Un dels arguments vàlids a favor de la L9 és el “tot ha de passar pel centre de Barcelona?”. I és cert, la gent del Prat i de l’Hospitalet sí que se’n veuran beneficiats, i es podran moure per les seves respectives ciutats més còmodament. L’altra pregunta però, és perquè la L9 sí i la L10 (que connecta Zona Franca) encara no. A qui també agrada és a Samsung, Nokia, Huawei i companyia que podran anar al Mobile World Congress còmodament (suposant que no hi van amb xófer).  Però, són 3.000 milions necessaris per millorar la mobilitat d’aquesta gent?

Sempre que un govern es gasta uns diners, sigui quin sigui el motiu, s’ha de recordar que se’ls podria haver gastat d’una altra manera, i els ciutadans han d’exigir que s’inverteixin de la manera més eficient possible. Només turistes despistats, congressistes i hospitalencs es veuran beneficiats d’aquesta inversió. 

Això sí: Barcelona mola perquè tenim un metro molt modern.



Perquè serveix la Línia 9? Perquè serveix la Línia 9? Reviewed by marc on 13:18:00 Rating: 5

Cap comentari:

Entrades populars

Amb la tecnologia de Blogger.